Truck kör container samtidigt som fartyg lotsas ut ur hamn

En växande hamn i södra Sverige

Vår hamn i Halmstad utgör en väsentlig del i import- och exportkedjan av många olika varuslag; framförallt bilar, recycling och olika typer av stål- och metallgods.

0

Tusen ton recyclinggods årligen

0

Ton recyclinggods lastas per timme

0

Tusen kvadratmeter total yta

Truck i arbete i hamnmiljö

Landets ledande hamn inom recycling

I Halmstad hanterar vi mer fragmenterat skrot än någon annan hamn i Sverige. Det handlar främst om import av järn- och metallskrot till Nordens största återvinningscenter, Stena Nordic Recycling, som senare exporteras till stora marknader såsom Asien och Turkiet.

Läs mer om recycling

Nya bilar parkerade på rad i hamn

En naturlig del av Sveriges bilimport

I flera decennier har vi hanterat en stor del av Sveriges bilimport. Idag tar vi emot över 100 000 bilar varje år. Med fyra RoRo-ramper, närhet till väsentliga vägar och järnvägar och en direktanslutning till E6:an, har vi kapacitet till många fler. Dessutom är vår vädersäkrade lageryta upphöjd med tre meter, vilket garanterar att bilar förvaras säkert – även under starka stormar och höjt vattenstånd.

Läs mer om bilimport

Kvinnlig hamnarbetare tittar upp och ler

Stor expertis inom stål och metall

Export- och import av olika typer av stål och metall är en grundpelare i vår verksamhet. Det handlar om plåtrullar, armeringsjärn, planplåt och mycket mer – allt för att svensk industri ska flyta på. Och med erfaren personal inom breakbulk samt nya specialanpassade kranar, kan vi hantera upp till 2 000 ton stål i timmen.

Läs mer om stål och metall

Vill du veta mer?

Senast uppdaterad:

Dela: