Landtransport till- och från vår hamn i Halmstad

Med ett utmärkt geografiskt läge och en snabbt växande verksamhet har vår hamn i Halmstad alla möjligheter att bli ett av södra Sveriges centrala godsnav för hållbar intermodal transport. Vi är faktiskt redan på god väg. I hamnen hanteras årligen tre miljoner ton gods dagligen. Och med direkta anslutningar till Europas väg- och järnvägsnätverk är det enkelt att ta sig till och från hela Europa.

Kran lastar stål på fartyg

Hållbar intermodal transport 

Vår hamn är fullt förberedd på att ta emot framtidens klimatsmarta tågtransporter. Totalt har vi två spår in i terminalen som är anslutna till regionens järnvägsnätverk och Halmstads fulllängdbangård. Härifrån kan du på räls transportera ditt gods till inlandsterminaler runtom i hela Norden och ner till Europa.

Till intermodaltransport

Lastbilar kör på motorvägen E6

Nå hela Norden och Europa med lastbil

Från vårt optimala geografiska läge på Sveriges västkust är det enkelt att ansluta sig till väsentliga Europavägar och landets riksvägar. Längs med kusten går E6:an norrut mot Oslo och söderut genom stora delar av Europa. Österut går riksväg 15 mot Karlshamn och riksväg 25 mot Växjö. Dessutom går det snabbt att ansluta sig till riksväg 26 – även kallad inlandsvägen – som sträcker sig hela vägen till Karesuando i norra Finland. Kort sagt: Från vår hamn i Halmstad är det enkelt att med lastbil ta dig vart du vill i Sverige och Norra Europa.

Till lastbilstransport

Utvecklingsprojekt ny hamn

Oceanhamnen: ny terminal för vår bulkverksamhet

Med 200 meter kaj, 12 meter djup och 21 000 m² yta för godshantering är vår nya terminal, Oceanhamnen, klar för att ta emot större fartyg, speciellt inom export av fragmenterat skrot för återvinning och import av stål- och metallprodukter. Hela området är upphöjt med tre meter för att stå emot ett ökat vattenstånd, samt utrustat med ett eget högspänningsnät för ett växande kapacitetsbehov.

Till Oceanhamnen

Vill du veta mer?