Person i skyddshjälm och reflexjacka

Recycling

Sveriges ledande hamn inom recyclinggods

Effektivare återvinning av recyclinggods är en väsentlig del i världens omställning till ett hållbart samhälle – och vi är stolta över att vara Sveriges ledande hamn inom området.

Närheten till Nordens största återvinningscenter, Stena Nordic Recycling, och Europas ledande ekonomier, gör oss till ett naturligt godsnav för återvinningsindustrin. Vår långa erfarenhet inom bulklast och stora investeringar i alltifrån djupare kajplats till en specialanpassad kran, ger oss möjligheten att lasta mer och snabbare än många andra hamnar.

0

Tusen ton recyclingmaterial exporterat årligen

0

Ton recyclingmaterial lastat per timme

0

Ton lyftkapacitet

En truck i hamnen som lastar en lastbil

Med Oceanhamnen möter vi framtidens behov

Om Europa ska lyckas med sina hållbarhetsmål måste återvinningsindustrin växa enormt mycket – och det är något Hallands Hamnar vill vara med och säkerhetsställa. När Oceanhamnen kommer i bruk har vi ytterligare en kajplats med 21 000 m² vädersäkrad yta för godshantering och ett djup på 12 meter. Detta innebär en 40 procent förbättrad kapacitet inom recycling, vilket tillåter oss att ta emot större fartyg och lasta upp till 30 000 ton.

Läs mer om Oceanhamnen

Fartyg lämnar hamn

Sjötransport 

Till våra hamnar anlöper godsfartyg från hela världen, däribland Nordamerika, England och Asien, samt rutinmässig feedertrafik från Europas stora containerhamnar. 

Läs mer om vår sjötransport

Senast uppdaterad:

Dela: