Lastbilar kör på E6an

Landtransporter via våra hamnar

I våra hamnar tar vi emot gods från alla världens hörn. Vi förstår våra kunders höga förväntningar på snabbhet och kostnadseffektivitet. Därför är vi specialiserade på att erbjuda intermodala helhetslösningar som effektivt kombinerar sjöfart med landtransport via tåg och lastbil. Genom detta integrerade tillvägagångssätt säkerställer vi sömlösa övergångar från sjö till land, vilket optimerar din logistikkedja och minimerar tiden och kostnaden för transport. Vi har kunskapen och verktygen som krävs för att kunna skräddarsy transportlösningar som möter just dina krav – för godstransporter till hamnen.

Godsvagnar i hamnområde

Intermodaltransport – sömlösa lösningar

Vår intermodala service är utformad för att vara flexibel och anpassningsbar till dina specifika behov. Oavsett om ditt gods behöver korsa hav, räls eller väg, ser vi till att processen är sömlös och kostnadseffektiv. Genom att samordna olika transportmedel skapar vi en skräddarsydd lösning som möjliggör en smidig leverans av ditt gods. Dessutom bidrar vi till en lägre miljöpåverkan, eftersom vi kan välja det mest effektiva och miljövänliga alternativet för varje del av resan.

Läs mer om Intermodaltransport

Lastbilar transporterar trävaror från hamn

Lastbilstransport

Vi arbetar kontinuerligt för att förenkla och effektivisera lastbilstransporter genom terminalen, allt för att förbättra din logistik. Och vi ger oss inte förrän vi har skapat transportvägar som effektivt binder samman våra hamnar med din önskade destination. Vår insats ligger i att ständigt förbättra kvaliteten på våra tjänster och minska väntetider, vilket ger dig en finjusterad lösning som är anpassad efter dina specifika behov.

Läs mer om lastbilstransport (centralgate)

Vi hjälper dig med logistikflödet

Många års erfarenhet har gett oss full koll på de flesta branscher. Vi vet vad som ska göras och hur det görs på bästa sätt. På så vis kan du tryggt lägga mer ansvar i våra händer.

Eftersom vi förstår din bransch och dina utmaningar, kan vi skapa logistiklösningar som är precis som du vill ha dem.

Vår kunskap möjliggör en enkel och rak kommunikation. Det leder i sin tur till att vi kan agera kvickt och fatta snabbare beslut.

Genom att vi redan har den kunskap som krävs, kan du lita på att vi hanterar dina utmaningar på bästa möjliga sätt.

Kran lastar fartyg

Kombiterminal – flexibel logistik

På Hallands Hamnar erbjuder vi kombiterminaler som spelar en viktig roll i våra logistiklösningar. Dessa terminaler är avgörande för att skapa effektiva och smidiga övergångar mellan olika transportmedel, från järnväg och väg till sjöfart. Med ett fokus på miljöansvar bidrar våra kombiterminaler till effektivare och snabbare omlastningar. Detta leder till minskade koldioxidutsläpp genom att optimera transportsträckor, samtidigt som vi erbjuder en kostnadseffektiv lösning för våra kunder.

Läs mer om kombiterminal

En fullservicehamn med fyra terminaler

Vår verksamhet är uppdelad mellan två hamnar och fyra terminaler. Varje terminal är utformad för att på bästa, säkraste och mest kostnadseffektiva sätt hantera specifika varuslag; vare sig det handlar om stål- och metall, skogsprodukter, återvinning, bilar, eller olika sorters projektlaster.

Läs mer om våra terminaler

Glada medarbetare

Våra hamnar

Vi är stolta över att våra hamnar är viktiga nav i det svenska näringslivets handel med omvärlden. Gods som tas emot på våra kajer har rest från avsändare över hela världen. Och de gods som passerar relingen till avgående fartyg har ofta en utländsk hamn som sin slutdestination. Tack vare vårt strategiska läge i Halland erbjuder vi dörren till globala marknader, antingen direkt eller via omlastningshamnar. Genom våra hamnar får svenska företag tillgång till världen, och vi är hängivna åt att kontinuerligt förbättra våra tjänster för att uppfylla och överträffa dina förväntningar.

Läs om Hallands Hamnar

Vill du veta mer?