Lastbilar kör på E6an

Landtransport till- och från vår hamn i Halmstad

Med ett utmärkt geografiskt läge och en snabbt växande verksamhet har vår hamn i Halmstad alla möjligheter att bli ett av södra Sveriges centrala godsnav för hållbar intermodal transport. Vi är faktiskt redan på god väg. I hamnen hanteras det en mängd ton gods dagligen. Och med direkta anslutningar till Europas väg- och järnvägsnätverk är det enkelt att ta sig till och från hela Europa.

Truck kör stuffning och lastar för tågtransport

Hållbar intermodal transport 

Vår hamn är fullt förberedd på att ta emot framtidens klimatsmarta tågtransporter. Totalt har vi två spår in i terminalen som är anslutna till regionens järnvägsnätverk och Halmstads fulllängdbangård. Härifrån kan du på räls transportera ditt gods till inlandsterminaler runtom i hela Norden och ner till Europa.

Lastbilar transporterar trävaror från hamn

Nå hela Norden och Europa med lastbil

Från vårt optimala geografiska läge på Sveriges västkust är det enkelt att ansluta sig till väsentliga Europavägar och landets riksvägar. Längs med kusten går E6:an norrut mot Oslo och söderut genom stora delar av Europa. Österut går riksväg 15 mot Karlshamn och riksväg 25 mot Växjö. Dessutom går det snabbt att ansluta sig till riksväg 26 – även kallad inlandsvägen – som sträcker sig hela vägen till Karesuando i norra Finland. Kort sagt: Från vår hamn i Halmstad är det enkelt att med lastbil ta dig vart du vill i Sverige och Norra Europa.