Hamnarbetare i hjälm blickar ut över hamninloppet

En hamn med stort fokus på bulk och breakbulk för skogsindustrin

I vår hamn i Varberg hanterar vi främst bulk och breakbulk för många av Sveriges stora företag inom skogsindustrin. Detta smala fokus är vår styrka, och idag är vi landets ledande skogshamn – med hela 1 480 000 m³ hanterade trävaror årligen. Men det här är bara början. Stora investeringar inom digitalisering, en direktanslutning till regionens fullängdsbangård och en helt ny hamndel kommer resultera i en fördubbling av vår kapacitet. Kort sagt: Vi är på god väg att bli Europas modernaste skogshamn.

0

Tusen m² magasinsyta

0

Tusen m³ sågade trävaror årligen

0

Miljoner ton hanterat gods årligen

Fartyg står parkerade i en hamn

En specialiserad hamn med bred kompetens

Trots att hela nittiofem procent av det gods vi hanterar i Varberg är bulk och breakbulk till skogsindustrin, har vi kompetens och kapacitet att ta emot mycket annat: containrar, bränsle i flytande bulk och projektlaster såsom vindkraftverk, lok och andra tunga maskiner.

Läs mer skogsprodukter

Den nya Farehamnen

Nya Farehahamnen en hållbar satsning

Nya Farehamnen är en av våra mest ambitiösa investeringar någonsin. Denna nya hamndel ökar inte bara vår totala kapacitet, utan förbättrar även våra kunders upplevelse på alla plan. Med ett digitalt lagersystem, ett eget högspänningsnät och laddstationer för både lastbilar och fartyg blir din vistelse i hamn lika effektiv som den blir hållbar.

Läs mer om nya Farehamnen

Vill du veta mer?