Medarbetaren Niklas står vid kajen

Möt vår arbetschef Hans

Hej Hans! Vad gör du på Hallands Hamnar och hur ser dina arbetsdagar ut?

Jag har jobbat i Halmstad i nio år – först åtta år som produktionsledare och senaste året som arbetschef. Mina arbetsdagar är omväxlande och huvuduppgiften är att se till att allt snurrar som det ska – att vi håller vad vi lovat våra kunder och att arbetet flyter på, både med personal och maskiner. Jag har ett starkt stöd från tre produktionsledare som sköter det dagliga arbetet och två planerare som organiserar uppgifterna och ser till att schemat håller. Ingen dag är den andra lik och det är just det som gör jobbet i hamnen så himla kul.

Vad är det bästa med Hallands Hamnar?

Jag gillar framåtandan som vi har här. Att vi alltid vill framåt och strävar efter att bli bättre. Varje år sätter vi nya mål som vi jobbar hårt för att uppnå. Framöver handlar det om att vi ska öka produktiviteten i våra hamnar, samtidigt som vi ska utvecklas miljömässigt. Nästa steg är att elektrifiera vår maskinpark.

Har ni något extra spännande på gång?

Ja, absolut! Kolla in Oceanhamnen i Halmstad, där vi jobbar för fullt med att kunna ta emot större fartyg. Det betyder en helt ny kaj och ökat djupgående för att stärka vår konkurrenskraft. Den här satsningen gör att våra kunder kan samla allt sitt gods hos oss, i stället för att dela upp lasterna. Och så har vi nya Farehamnen i Varberg, som är minst lika spännande, där vi öppnar upp för möjligheten att hantera ännu större volymer av skogsprodukter.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut som anställd?

Det finns fina möjligheter här. Direkt när du börjar arbeta hos oss sätter vi i gång med kajutbildning, så du får en bra start och förstår hur hamnen och hamnarbetet fungerar. Med tiden får du chans att prova på mer och lära dig nya saker – från att köra gaffeltruck till att jobba med stora kranar. Om du har ambitioner finns det alltid något nytt att lära sig.

Vilken är största utmaningen hittills?

Oj, det var en klurig fråga. Det finns så mycket att välja bland. Ett av de mest minnesvärda projekten var när vi lyfte i land ett lok som vägde 200 ton. Vi använde två kranar för jobbet. Det var inte bara en tekniskt svår utmaning; det visade också hur bra vi är på att hantera stora och komplexa laster.

Slutligen, vad skulle du säga till någon som funderar över att söka jobb hos Hallands Hamnar?

Ta chansen och sök! Jag kan erbjuda dig ett arbete som är fritt och varierat, där du får använda både kropp och hjärna. En dag kanske du sitter i en kran 16 meter över marken, och nästa dag står du på kajen och slingar virke. Om du uppskattar ett jobb med variation och möjligheten att ständigt lära dig nya saker, då är Hallands Hamnar rätt plats för dig.

Jag gillar framåtandan som vi har här. Att vi alltid vill framåt och strävar efter att bli bättre.

Senast uppdaterad:

Dela: