Schwenk förlänger samarbetet med HallandsHamnar och satsar på expansion

Schwenk, en av Sveriges ledande cementimportörer, har haft ett framgångsrikt samarbete med HallandsHamnar Halmstad sedan 2013. Därför är vi extra stolta idag, då vi får meddela att detta givande partnerskap kommer att fortsätta i ytterligare 15 år. I samband med det nya avtalet inleder Schwenk en spännande expansion i Halmstad, där vi kommer att bygga en ny silo-anläggning i anslutning till Schwenks nuvarande terminal.

Ann-Louise Grahed, Logistikchef på Schwenk Sverige, är glad över det förlängda samarbetsavtalet: ”Samarbetet med HallandsHamnar har varit en nyckelfaktor i vår verksamhet sedan 2013. Vi har alltid uppskattat den höga servicegraden och att HallandsHamnar förstår vad vi behöver. Genom att förlänga vårt samarbetsavtal ser vi fram emot att fortsätta utveckla Schwenks närvaro på den svenska marknaden. Investeringen i den nya silo-anläggningen kommer ytterligare att stärka vår förmåga att möta våra kunders behov och krav på leveranssäkerhet.”

Tony Ortenlöf, Teknisk chef på Hallands Hamnar, delar Graheds glädje: ”Schwenk är en mycket uppskattad kund, och vi är väldigt glada över att de har valt att förlänga sitt avtal med oss. Vi ser detta som ett tydligt bevis på vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa logistiktjänster och att stödja våra kunders tillväxtambitioner.”

Den nya silo-anläggningen i Halmstad kommer att möjliggöra en hantering och omsättning av omkring 80 000 ton cement per år. Detta understryker Schwenks och Hallands Hamnars gemensamma strävan att skapa en mer effektiv logistiklösning för cementimporten i södra Sverige. Silon beräknas vara klar under vår/sommar 2024.

Senast uppdaterad:  2024-02-21 15:47

Dela: