Startsida

Startsidan är byggd på en egen mall, mallen Startsida. Det som skiljer sig med startsidemallen från andra mallar är hur Hero sektionen fungerar. I övrigt består startsidan av olika moduler blandat med egenutvecklade webappar.

Hero

Hero sektionen är den stora bilden med en text i en blå ruta högst upp på sidan. För att justera bild och budskap gör man på följande vis.

Högerklicka på huset där det står "Hallands Hamnar" och välj Egenskaper

Klicka på Metadata

Välj ut en bild för din Hero och en rubrik och en text som ska visas under rubriken.

Klicka sedan på den blå OK-knappen. Sedan klickar du på Publicera i det mörka fältet till vänster.

Resten av startsidan

Resten av sidan består av olika moduler eller webappar. Här går vi igenom hur ni ställer in dessa.

  • Textsektion 2 kolumner: Detta är två standard SiteVision-textmoduler. För att ändra i texten sätter ni musen i textfältet och skriver eller redigerar er text. När ni är klara klickar ni på Publicera-knappen i vänstermenyn.

  • Sektion med 2 st Bildpuff: Detta är en egenutvecklad webapp som heter Bildpuff. För att göra inställningar på en sådan högerklickar ni på webappen och väljer Inställningar. Detta är det generella sättet att göra inställningar på en webapp, och det är samma för alla webappar. Läs mer om Bildpuff i avsnittet om Bildpuff.

  • Sektion med 3 st Uppräknare: Detta är en egenutvecklad webapp som heter Uppräknare. För att göra inställningar på en sådan högerklickar ni på webappen och väljer Inställningar. Läs mer om Uppräknare i avsnittet om Uppräknare.

  • Sektion med 2 st Puff liggande: Webappen Puff liggande är en egenutvecklad lösning för att visa bild och ett budskap. Här på startsidan ligger det 2 st Puff liggande ovanpå varandra. Precis som med tidigare webappar högerklickar ni och väljer Inställningar för att ändra utförandet av webappen. Läs mer om detta i avsnittet Puff liggande.

  • Nyheter: På startsidan visas endast de 6 senaste nyheterna. Den här lösningen är en integration mot MyNewsdesk. Lösningen hämtar in nyheterna om Hallandshamnar från MyNewsdesk. Därför administrerar ni inte nyheter här på hemsidan. Istället behöver ni logga in på MyNewsdesk för att administrera, lägga till eller ta bort nyheter. Med den lösningen behöver ni inte administrera nyheter på hemsidan överhuvudtaget, detta sker automatiskt. Kontakta administratören för att få åtkomst till MyNewsdesk.

  • Hero: Detta är en webapp som man ställer in på samma sätt som tidigare, högerklick och inställningar. Läs mer om webappen Hero i avsnittet Hero-appen här.

Meny